Winterschilders Tarieven

Het grootste voordeel van het uit laten voeren van schilder klussen tijdens de winter maanden is het te behalen prijsvoordeel. De winterschilders tarieven maken het mogelijk dat een anders vaak net te dure klus opeen binnen handbereik komt. Dit terwijl deze door dezelfde vakman uitgevoerd zal worden die in de zomermaanden onbetaalbaar lijkt.

Volgens welke tarieven winterschilders werken wordt bepaald door de kosten van materiaal en arbeid en de te betalen BTW. Materiaal is een vaste kostenpost die zal bestaan uit de benodigde verf en vele andere materialen die nodig zijn om een schilder klus naar behoren uit te voeren. De kosten van arbeid zullen opgebouwd zijn uit het loon van de werknemers, een bedrag aan overhead en een gedeelte dat de kosten van het gebruikte materieel moet dekken. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan steigers om alles dat zich boven het niveau van de begane grond zal bevinden, te bereiken. Dit zal goed in de prijs van winterschilders terug te vinden zijn als buiten klussen uitgevoerd moeten worden met speciale voorzieningen om ook tijdens slecht weer door te kunnen werken. De extra maatregelen zoals het afschermen van de werkplek door middel van zeilen en het aan laten rukken van warmte kanonnen zal natuurlijk door u als klant opgebracht moeten worden. Dit zal de winterschilders tarieven natuurlijk een stuk hoger maken in vergelijking met het uitvoeren van dezelfde klus tijdens de zomer als geen aanvullende maatregelen ter bescherming nodig zullen zijn. Toch zullen de winterschilders prijzen ook met inachtneming van deze maatregelen nog altijd erg interessant zijn.

Dit komt voornamelijk door de voordelen die het inhuren van een winterschilder u zal bieden ten opzicht van het uit laten voeren van dezelfde klus tijdens de zomer maanden. Het is immers geen kwestie van wat doen winterschilder anders in verschillende jaargetijden, maar hoe zijn de tarieven opgebouwd. De winterschilders tarieven zullen wat betreft het materiaal niet verschillen en de mogelijke invloed van aanvullend materieel is aanwezig maar toch beperkt. Sterker nog, wat is een winterschilder aan het doen als bij of zij niet buiten aan het werk is, dan wordt er binnen gewerkt en daar is vaak veel minder materieel bij nodig waardoor dit een positief effect op de kosten van winterschilders zal hebben. De subsidie die de overheid geeft voor het inhuren van winterschilders waardoor er dus minder schelders op een uitkering zijn aangewezen, zal gebeuren door het toepassen van een lager BTW tarief. De BTW bedraagt negentien procent van het totaal bedrag van de offerte en dat is wat kosten winterschilders voor u als particulier meer dan voor bedrijven. Bedrijven kunnen immers de betaalde BTW terug vorderen en dat kunt u als particulier niet. Omdat de winterschilders tarieven dus met slechts zes procent BTW verhoogd worden in plaats van negentien procent, zal een klus dus dertien procent goedkoper worden. Dit voordeel kunt u behalen door een klus, onder een aantal aanvullende voorwaarden, in de winter aan te besteden. Dat u volgens deze tarieven winterschilders in kunt huren is echter nog afgezien van een aantal extra voordelen die u kunt behalen.

Deze extra voordelen zult u moeten zoeken op het gebied van wat een schilders bedrijf aan moeite doet om een klus binnen te halen. Winterschilders in Amsterdam zullen bijvoorbeeld graag klussen in en rond Amsterdam uitvoeren omdat er dan veel bespaard kan worden om reis- en vervoerskosten. Dit zal uiteindelijk ook in de winterschilders tarieven terug te vinden zijn die daardoor in veel gevallen lager zullen zijn. De behaalde besparingen zullen dus niet in de zakken van het bedrijf verdwijnen maar doorberekend worden aan u om zodoende de beste offerte te maken. Voor welke prijs winterschilders een klus aan nemen heeft ook te maken met het feit dat bedrijven het liefste hun werknemers het hele jaar door aan het werk houden. Dit voorkomt onrust onder de werknemers over wie er wel of niet uit zal moeten en over hun inkomens positie. Als het werk dus over het hele jaar verspreidt kan worden zal dat een positieve invloed hebben op voor welke kosten winterschilders werken. Een schildersbedrijf zal dus best een extra offer willen brengen om een klus binnen te halen en dat kan resulteren is verschillende vormen van kortingen. De winterschilders prijzen zullen daardoor lager zijn en dat draagt bij aan het totale voordel dat u kunt behalen door het schilderwerk juist in de winter uit te laten voeren. Als u kijkt wat kosten winterschilders ten opzicht van het uitvoeren van dezelfde werkzaamheden gedurende de zomer maanden, dan kan het voordel oplopen tot wel dertig procent en dat is toch mooi meegenomen.